WordPress

Utveckling i WordPress

Webbutveckling är processen att bygga webbplatser och applikationer för Internet eller ett privat nätverk, ett så kallat intranät. Den omfattar design, kodning och programmering som styr webbplatsens funktionalitet.

Förstå en organisations behov

En webbutvecklares främsta uppgift är att utveckla och bygga webbplatser. Detta kan innebära att arbeta med ett marknadsföringsteam, en försäljningsavdelning eller andra affärsavdelningar för att förstå vilket innehåll som behövs och vilken information som ska finnas på en webbplats.

Starka kodningsfärdigheter

Förmågan att skriva och felsöka kod är avgörande för webbutvecklare. De måste också kunna tänka kreativt på hur de sammanställer användarupplevelse, sökmotoroptimering och andra faktorer för att skapa en framgångsrik webbplats.

Kreativt tänkande är avgörande för att skapa en webbplats som engagerar besökarna och ökar varumärkeskännedomen. Det kräver också en vilja att ständigt lära sig nya kodningstekniker i takt med att tekniken förändras.

En god kunskap om HTML och CSS är grundläggande för webbutveckling. Dessa språk innehåller en rad ”taggar” som gör det möjligt för webbsidan att visa olika element, t.ex. text, bilder och knappar.

Cascading Style Sheets (CSS) gör det möjligt för webbutvecklare att styla sina webbplatser, vilket ger dem liv och gör dem mer attraktiva. De används ofta tillsammans med andra programmeringsspråk som JavaScript, som gör det möjligt för utvecklare att lägga till interaktiva element som spel, animationer och 2D/3D-grafik.

Databasteknik

Webbplatser förlitar sig på en databas för att lagra data som är relevanta för webbplatsen. Databasen nås vanligen via en server, och uppgifterna lagras i en form som lätt kan hämtas och uppdateras.

Hur man hittar de bästa kurserna i webbutveckling

Oavsett om du är en blivande webbutvecklare eller bara vill lära dig hur internet fungerar finns det gott om onlinekurser att välja mellan. Dessa kurser kan hjälpa dig att bygga upp nya färdigheter, från HTML till JavaScript och allt däremellan.

Först bör du bestämma vilken typ av kurs du letar efter. Om du precis har börjat i branschen kan det vara bäst att välja en nybörjarkurs som täcker grundläggande ämnen. Om du däremot redan har en del erfarenhet har du förmodligen mer nytta av ett heltidsprogram som tar dig igenom alla viktiga aspekter av yrket.

För det andra bör du leta efter en kurs som använder sig av verkliga projekt för att ge dig praktisk övning inom området. På så sätt kan du få en verklig känsla för hur det är att vara webbutvecklare i den verkliga världen. För det tredje bör du leta efter en kurs som innehåller individuell vägledning från en expertmentor. Detta kommer att hjälpa dig att utveckla dina färdigheter och bygga upp en stark kodningsportfölj för att bevisa dina färdigheter för framtida arbetsgivare.

Fjärde, du bör leta efter en kurs som betonar tillgänglighet för att se till att alla kan använda din webbplats. Detta är särskilt viktigt om du arbetar med personer med funktionshinder.

För det sista bör du leta efter en kurs som erbjuder veckovisa bedömningar och kamratgranskade uppgifter. På så sätt kan du se till att du kan slutföra kursen och få feedback från andra studenter som kan ge värdefulla insikter om hur du kan förbättra dig.

Vad är utveckling av webbapplikationer?

Webbapplikationsutveckling är processen att skapa och leverera webbapplikationer som körs på internet. Det är ett viktigt verktyg för företag som vill utveckla nya produkter och tjänster på nätet. Webbapplikationsutveckling liknar processerna för mjukvaru- och mobilutveckling, men med fokus på interaktion med användaren. Det är ett utmärkt sätt att snabbt ge en produkt liv.

Definiera problemet, validering och marknadsundersökning

Det första steget i utvecklingen av en webbapplikation är att definiera problemet som du försöker lösa. Detta inkluderar att identifiera smärtpunkten och veta vad användarna står inför, hur många som står inför samma problem och vilka konkurrenter som erbjuder en bättre lösning.

  1. Nästan måste du identifiera hur du bäst kan lösa problemet på ett effektivt sätt med hjälp av dina resurser och din budget. Det är också en bra idé att validera din idé med potentiella konsumenter.
  2. UI-design och UX: En UI-designer skapar front-end av din webbapplikation, inklusive layout och visuella komponenter. De tar hänsyn till din målgrupps behov, affärsmål och andra överväganden när de utformar gränssnittet.
  3. En UX-designer utformar sedan upplevelsen av att använda din webbapp, vilket inkluderar navigering och andra interaktioner. De tar hänsyn till målgruppens preferenser och behov för att utforma ett intuitivt och lättanvänt gränssnitt.

Deployera rätt teknikstack: Tekniska stackar inkluderar de ramverk, tjänster och språk som utgör en webbapplikations backend. Dessa inkluderar programmeringsspråken på klientsidan (HTML, CSS och JavaScript) samt skriptspråket på serversidan som driver gränssnittet.

5 anledningar till varför PHP-webbutveckling är så populärt

PHP är ett av de mest populära programmeringsspråken för webbutveckling. Det används på flertalet webbplatser och har funnits i över 20 år.

Språket har blivit mycket populärt på grund av sin användarvänlighet och flexibilitet. Det används också för att utveckla anpassade onlinedatabaser, e-handelsplattformar och spelapplikationer.

Nästan 80 procent av världens webbplatser förlitar sig på PHP. Det används av webbplatser som Facebook, WordPress, Tumblr och Wikipedia.

Det är ett säkert språk på serversidan som har skalbarhet, så det kan hantera mycket trafik. Det erbjuder också ett brett utbud av ramverk, bibliotek och komponenter för utvecklare att arbeta med.

Skalbarhet

När man bygger en webbplats eller en webbapplikation är det viktigt att tänka på hur den kommer att växa när användarna fortsätter att använda den. Lyckligtvis är PHP ett extremt skalbart språk, och det är mycket enkelt att utöka webbplatsen eller lägga till fler servrar efter behov.

Förbättrad prestanda

Med varje ny version har PHP förbättrat sin prestanda och sina möjligheter till felhantering. De senaste versionerna av PHP stöder till exempel snabbare array-operationer och bättre minnesanvändning.

Felrapportering

Php-språket kan rapportera fel vid kompilering för att hjälpa dig att felsöka din kod. Du kan välja om felmeddelanden ska visas på skärmen (bra för utveckling) eller om de ska loggas och undertryckas för produktionsändamål.

Planerade PHP-mallar

Plain PHP-mallar är mallar som använder inhemska PHP-koder. Detta gör dem till ett naturligt val för PHP-utvecklare, eftersom de vet vilka funktioner som är tillgängliga för dem och har kodredigerare som redan innehåller syntaxmarkering och funktioner för automatisk komplettering.

Grunderna för utveckling av webbapplikationer

Webbapplikationsutveckling är en typ av programvarudesign som innebär att man skapar anpassade applikationer för användning på internet. Det är ett alltmer populärt sätt att skapa digitala affärslösningar och erbjuder flera fördelar jämfört med mobilappar.

Det första steget i webbapputveckling är att utveckla en idé. Det innebär att man börjar med ett problem som människor har regelbundet och brainstormar fram produkter som kan lösa det.

Nästan måste du validera dina idéer med hjälp av feedback från publiken och andra resurser. Detta är ett viktigt steg för utveckling av webbappar eftersom det hjälper dig att identifiera vilken idé som faktiskt kommer att fungera och få fäste på din målmarknad.

När du har några idéer bör du börja arbeta med wireframes och prototyper. Dessa är digitala, förenklade visuella koncept som visar hur en webbapplikation kommer att se ut och fungera.

Detta steg hjälper dig att skapa ett gränssnitt som är lätt att använda och ser bra ut. Det kommer också att innehålla element som färger, typsnitt och layouter.

Efter utformning och validering går du vidare till utveckling, vilket är där den faktiska koden skrivs. Detta görs med hjälp av ramverk och tekniker som är kompatibla med det språk eller den teknikstapel du har valt.

Det är dessutom nödvändigt att välja en plattform som din webbapplikation ska köras på. Det finns många olika alternativ, bland annat Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Platform och Microsoft Azure.

Vad du behöver veta om WordPress-utveckling

WordPress är en plattform med öppen källkod som gör det möjligt för användare att skapa webbplatser. Utvecklare skapar teman, plugins och anpassar kärnkoden. Det här jobbet kan vara givande eftersom det innebär att arbeta med ett otroligt kraftfullt system.

Utbildningskrav

Att ha en examen inom datavetenskap eller ett annat relevant område är ett bra sätt att starta din karriär som WordPress-utvecklare. Att ha denna utbildningsbakgrund hjälper dig att sticka ut från mängden när du söker jobb på nybörjarnivå.

Tekniska färdigheter

WordPress-utvecklare behöver en god förståelse för de olika kodningsspråk som används för att utveckla webbplatser, inklusive HTML, CSS, JavaScript och PHP. De måste också veta hur man använder dessa språk för att utveckla plugins.

Kodningsstandarder:

Det är viktigt att följa de kodningsstandarder som fastställts av WordPress-communityt när man utvecklar ett tema. Dessa standarder är utformade för att göra det lättare för andra utvecklare att läsa och ändra din kod.

Koddokumentation:

Att tillhandahålla tydlig och kortfattad dokumentation till din kod är ett måste för att din kod ska vara lätt att förstå. Att ha ordentlig dokumentation hjälper andra utvecklare att förstå din kod och gör det lättare för dem att rätta fel eller lägga till nya funktioner.

Versionskontroll:

WordPress är ett projekt med öppen källkod som har tusentals bidragsgivare, så det är viktigt att följa bästa praxis för versionskontroll. Detta gör det möjligt för andra utvecklare att enkelt hitta och läsa ändringar i din kod, och ger dig också möjlighet att återgå till en tidigare version om något skulle gå fel.